handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Oosterweelverbinding wordt veilig gebouwd

Posted by marcho on September 23rd, 2007

De Oosterweelverbinding, de verbinding tussen de twee Scheldeoevers die de ring rond Antwerpen moet vervolledigen, valt volledig binnen de opgelegde normen. Daarmee reageert de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) op berichten dat besparingen zouden doorgevoerd, waarbij de veiligheid en de doorstromingscapaciteit in het gedrang zouden gebracht worden. Dat wordt door BAM formeel ontkend.

Uit twee interne rapporten van BAM zou volgens de krant De Morgen duidelijk worden dat er in het lastenboek van de Oosterweelverbinding wijzigingen zijn aangebracht die de nodige besparingen moeten opleveren. Zo zouden de branddeuren minder lang resistent moeten zijn en ook de funderingen, vangrails, brandblussers en de tolhuisjes zouden minder veilig zijn in het nieuwe lastenboek.

BAM onderhandelt op dit moment nog met één partner (Noriant). “De besparingen hebben geen negatieve invloed op de veiligheid of op de doorstromingscapaciteit van de Oosterweelverbinding,” aldus BAM-woordvoerder Nick Orbaen. “We blijven binnen de strengste normen. Het is toch onze plicht om sterk te onderhandelen om een zo optimaal mogelijk financieel plan te krijgen. We zouden dit ook gedaan hebben als er nog meerdere kandidaten waren.”