handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Bouygues Immobilier in hogere versnelling

Posted by marcho on September 22nd, 2007

Het Franse Bouygues Immobilier, één van de grootse drie bouwgroepen in de wereld, gaat zijn activiteiten op de Belgische markt sterker uitbouwen. Het wil de komende jaren 1.000 woningen bouwen in Brussel en start ook een retailproject in Châtelineau in Henegouwen. Dat zegt Laurent Tirot, gedelegeerd bestuurder van Bouygues in België. Bouygues debuteerde drie jaar geleden op de Belgische markt.

Bouygues Immobilier is één van de drie grootste bouwgroepen van de wereld. Tot nu toe was de groep in België niet echt opvallend actief. Er werd volgens Laurent Tirot echter bewust gekozen voor een relatief lange observatiegekozen om de markt eerst goed te begrijpen en vertrouwd te geraken met de juridische, fiscale en administratieve aspecten die ook in de Europese Unie nog sterk van land tot land verschillen

Bouygues wil in principe actief worden in alle marktsegmenten, maar benadrukt de kantorenmarkt volgens Tirot met grote voorzichtigheid. Bouygues denkt daar onvoldoende op de markt te kunnen wegen. Er zijn al heel wat projectontwikkelaars actief, met hoofdzakelijk sterke Belgische bedrijven. Wel is men duidelijk geïnteresseerd in de residentiële markt. Daarbij wordt vooral gemikt op Brussel, dat nog een potentieel van 3.000 nieuwe woningen per jaar biedt.