handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Immo Moury naar de beurs

Posted by marcho on September 5th, 2007

De Luikse bouwgroep Moury Construct brengt in de eerste helft van volgend jaar zijn vastgoedtak naar Euronext Brussel. De nieuwe vastgoedbevak zal dertien gebouwen bevatten. Het gaat om gebouwen die nu dienst doen als kantoor-, handels- en logistieke ruimtes. De gebouwen, die zich in de Luikse regio bevinden, zijn volgens Moury voor een periode van 8,5 jaar volledig bezet.

De totale vastgoedportefeuille omvat dertien gebouwen en heeft een waarde van € 17 miljoen. Als Immo Moury naar de beurs trekt, zal Moury Construct onmiddellijk een kapitaalvermindering doorvoeren. Daarmee wil de groep de aandelen die het ontvangt bij oprichting van de nieuwe bevak naar zijn aandeelhouders laten terugvloeien. De nieuwe bevak krijgt de naam Immo Moury.

De dertien gebouwen vormen volgens Moury echter slechts de basis van de bevak. Het is naar eigen zeggen de bedoeling om het aantal investeringen op te drijven. Dat is volgens Moury mogelijk omdat de groep over een grote leningscapaciteit beschikt. “Er worden al investeringsmogelijkheden en partnerschappen met andere partijen bestudeerd,” benadrukt Georges Moury, de gedelegeerd bestuurder van de groep.