handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Ascencio mikt op Waalse winkelpanden

Posted by marcho on September 1st, 2007

De vastgoedbevak Ascencio, gespecialiseerd in winkelvastgoed, voert onderhandelingen voor de overname van twee vastgoedportefeuilles. Het gaat om twee Waalse winkelpanden met een gezamenlijke waarde van 80 miljoen euro. Indien de gesprekken tot een goed einde komen, groeit de portefeuille van Ascencio met 40 procent. Ascencio heeft op dit ogenblik een vastgoedportefeuille van 197,5 miljoen euro.

De bezettingsgraad van de betrokken panden ligt hoger dan 94 procent, maar de rendementen liggen met 6,5 procent en 6,1 procent wel lager dan het Ascencio-gemiddelde van 7,17 procent. Voor beide dossiers werd al een bod ingediend. Voor de eerste portefeuille kreeg Ascencio een onderhandelingsexclusiviteit van drie maanden. Het bod voor de tweede portefeuille is nog niet aanvaard.

Ascencio wil de overnames doen met schulden. De schuldgraad zou onder 50 procent blijven. De portefeuille van Ascencio bestaat uit op dit ogenblik uit 86 gebouwen, hoofdzakelijk uit de retailsector. Ascencio maakt daarnaast ook de overname van de vastgoedvennootschappen Store Invest Development SA en L’Orchidée bekend. Daarmee is een bedrag van 5,4 miljoen euro gemoeid. Beide vennootschappen zijn eigenaars van een retailpark dat wordt gerenoveerd en uitgebreid in Hannut.