handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

WDP wil portefeuille verder uitbreiden

Posted by marcho on August 29th, 2007

De vastgoedbevak Warehouses De Pauw (WDP) heeft zijn operationele winst tijdens de eerste helft van dit jaar met 20 procent zien stijgen tegenover dezelfde periode vorig jaar. De stijging is te danken aan de groei van de portefeuille en een hogere bezettingsgraad. De bezettingsgraad bedraagt nu 97,3 procent, terwijl de huurinkomsten met 20 procent toenamen tot 17,3 miljoen euro.

De operationele winst van Warehouses De Pauw steeg met 20 procent tot 12,5 miljoen euro, terwijl de nettowinst met 68 procent steeg. Anderhalf jaar terug maakte WDP bekend zijn portefeuille op drie jaar tijd te willen verdubbelen tot 700 miljoen euro. De vastgoedbevak stelt nu echter dat wellicht aan een portefeuille van 760 miljoen euro gebouwd zal kunnen worden.

WDP is actief op de Belgische, Nederlandse, Franse en Tsjechische markt, maar wil ook op de Roemeense markt doorbreken. Daarom werd de vestgoedbevak WDP Development RO opgestart. Dat bedrijf wordt verantwoordelijk voor alle ontwikkelingen van WDP in Roemenië. Het ontwikkelt de gronden, commercialiseert de panden en verkoopt de afgewerkte en verhuurde panden aan WDP Romenia, een volledige dochter van WDP.