handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Restel Résidences verder in rusthuissector

Posted by marcho on August 14th, 2007

Restel Résidences heeft een bod gedaan op drie rusthuizen van de beursgenoteerde holding Wérister. De groep telt na de overname een totaal van 1.395 rusthuisbedden. De totale Belgische markt komt aan 125.000 bedden. Restel Résidences werd door Amantelia, dat nauw verbonden is met de InBev-families de Mevius en de Spoelberch, vier jaar geleden overgenomen van de Belgische cateringgroep Carestel.

Restel Résidences was één van de weinige takken van Carestel die op dat ogenblik echt winstgevend waren. Officieel werd Restel Résidences verkocht omdat het niet meer tot de kernactiviteiten van Carestel behoorde, maar even doorslaggevend was dat Carestel toen in zware financiële moeilijkheden verkeerde. Isabelle Van Milders, dochter van Carestel-stichter, gaf Restel liever niet uit handen en kwam met steun van Amantelia als winnaar uit de bus.

Verlinvest, de diversificatieholding boven Amantelia, wou ook groeien in de welzijnssector. Daarvoor werd Restel Résidences als een uitgelezen partner beschouwd. Net voor het bod op Wérister omvatte de portefeuille van Restel Résidences 22 vestigingen met serviceresidenties, rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Restel Résidences begeleidt dagelijks meer dan 3.000 residenten en is daarmee vandaag de marktleider van de private markt.