handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Intervest Retail ziet oplossing voor FSM

Posted by marcho on August 10th, 2007

Vastgoedbevak Intervest Retail heeft een aantal biedingen gekregen voor zijn outletcentrum Factory Shopping Messancy (FSM) in Luxemburg. Het centrum kampt met zwakke bezoekersomzetten en lage huuromzetten. Intervest Retail probeerde de situatie te verbeteren, maar dat leverde niet veel resultaten op. Het centrum voor eindereekskledij zou tegen oktober moeten overgenomen zijn.

Inmiddels werden met vier gegadigden overnamegesprekken gevoerd, waaruit één kandidaat werd gekozen. Intervest Retail wenste de naam van de gegadigde nog niet bekend te maken. Het zou gaan om een internationaal bedrijf, die in alliantie werkt met een specialist op het gebied van outletcenters. Intervast Retail stelt echter dat het hier om een complex, risicovol dossier gaat, maar te hopen zonder kleerscheuren uit het avontuur te komen.

Intervest Retail geeft toe dat FSM nog steeds op de resultaten drukt. De huurinkomsten bleven min of meer stabiel op 8,9 miljoen euro, maar de portefeuillewinst daalde met 8,7 procent tot 6,05 miljoen euro. Dankzij een opwaardering van de stadswinkels kwam de nettowinst wel hoger uit op 14,1 miljoen euro. Intervest Offices doet het iets beter. Ook daar daalden de huurinkomsten en de operationele winst, maar dat is te wijten aan de verkoop van vijf kantoorgebouwen eind vorig jaar.