handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Sociale flats Marollen onleefbaar

Posted by marcho on July 10th, 2007

De sociale appartementen in de Brusselse Marollen laten veel te wensen over. Daarover hebben aantal buurtbewoners geklaagd. Ze stellen dat de situatie stilaan compleet onleefbaar is geworden. De sociale huisvestingsmaatschappij De Brusselse Haard, eigenaar van de gebouwen, heeft beloofd maatregelen te nemen en de appartementen te zullen renoveren. De werken zouden nog dit jaar van start gaan.

De sociale appartementsblokken aan de Miniemenstraat verkeren in een bijzonder slechte staat. Volgens de bewoners werden de gebouwen de jongste jaren ook helemaal niet meer onderhouden. Er zijn onder meer problemen met de afvoer, de vloeren en kapotte ruiten. Ook de verlichting is defect. Bovendien wordt er geklaagd over rondzwervend afval. Maar ook de veiligheid in de buurt is volgens de bewoners een probleem.

De Brusselse Haard geeft toe dat de staat van de appartementsblokken heel slecht is. “De gebouwen zijn totaal verouderd en zijn dringend aan renovatie toe,” aldus de sociale huisvestingsmaatschappij. “De slechte staat van de gebouwen trekt ook criminelen en ander gespuis aan. We zullen de blokken binnenkort opknappen. Als alles goed gaat starten eind dit jaar de werken om de blokken één voor één helemaal te renoveren.”

De Brusselse Haard zegt alle complexen één voor één te zullen vernieuwen, met inbegrip van de gevels en de terrassen. In totaal gaat het om een 150-tal appartementen.