handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Mogelijke uitweg voor Hotel du Louvre

Posted by marcho on July 29th, 2007

Er bestaat alsnog een kans dat de gevel van het Hotel du Louvre in Oostende gered wordt. De bouwpromotor wil er een nieuwbouw optrekken, maar de Oostendse zakenman Marc Vanmoerkerke zou bereid zijn om te investeren in het behoud van de gevel. Op dit ogenblik loopt er een openbaar onderzoek voor de sloop- en bouwvergunning aan van het hotel aan de Karel Janssenslaan.

Het Hotel du Louvre is al drie jaar in handen van een bouwpromotor die er nieuwbouwappartementen wil optrekken. Maar hoewel het gebouw niet beschermd is, werden diverse acties gevoerd om het hotel te redden. De Raad Van State schorste eerder dit jaar nog een vergunning om het gebouw af te breken. Er werd een nieuwe aanvraag ingediend, maar er wordt ook onderzocht of de gevel gered kan worden en het gebouw gerenoveerd kan worden.

Zakenman Marc Vanmoerkerke zegt een goede band te hebben met het pand, dat ooit door zijn meter werd uitgebaat. Volgens hem zou het behoud van het pand een goede zaak zijn. Hij zegt bereid te zijn een uitweg te bieden voor de patstelling waarin het dossier verzeild is geraakt, maar hij benadrukt dat er geen gesprekken worden gevoerd met bouwpromotor Desimpel Construct uit Veurne, de eigenaar van het pand.

Desimpel stelt het gebouw destijds in openbare verkoop gekocht te hebben met de nodige vergunningen. Er is volgens de bouwpromotor niets verkeerd aan de sloopplannen en Desimpel vindt het dan ook jammer dat de zaak nu al drie jaar op zijn beloop wordt gelaten. Er zijn volgens de bouwpromotor ook geen plannen om het pand te verkopen. Desimpel zegt de nieuwe bouwaanvraag af te wachten.