handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Consument zoekt alternatief voor Electrabel

Posted by marcho on June 30th, 2007

De consumenten gaan massaal op zoek naar de voordeligste energieleverancier via het internet. Dat blijkt uit vaststellingen van de verbruikersorganisatie Test-Aankoop en de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG). Deze evolutie is volgens ingewijden vooral het gevolg van het feit dat Electrabel zopas een verhoging van de gastarief met 20 procent aankondigde.

De tarievensimulator van Test-Aankoop ontvang dagelijks honderd keer meer bezoekers dan vroeger. Luminus, concurrent van Electrabel, mocht een vertienvoudiging van het aantal online afgesloten contracten optekenen. Ook de energiewaakhond VREG zag volgens een woordvoerder de voorbije dagen een constante activiteit op zijn website, wat een signaal is dat mensen op zoek zijn naar informatie.

Vorige week kondigde Electrabel, de gasleverancier van zeven op de tien gezinnen, een prijsverhoging van 20 procent aan. Die aankondiging werd echter gevolgd door een storm van protest, waarna de voormalige monopolist op zijn beslissing terugkwam en de verhoging terugschroefde tot 3 procent. Maar ook daarna bleven de Vlamingen massaal zoeken naar het goedkoopste tarief.