handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

President-project van Atenor verkocht

Posted by marcho on June 26th, 2007

De vastgoedgroep Atenor heeft zijn President-project, een Luxemburgs kantoorcomplex, verkocht aan het Duitse fonds CGI. Met de transactie is een bedrag van 215 miljoen euro gemoeid. De verkoop levert Atenor een winst op van minstens 80 miljoen euro. Het President-complex heeft een oppervlakte van 1,35 hectare en is gelegen op het Kirchberg-plateau in Luxemburg-stad.

Het project behelst drie gebouwen, goed voor 30.000 vierkante meter kantoren en 330 vierkante meter winkels. Het gebouw zou eind volgend jaar in gebruik genomen moeten kunnen worden. Het Presidentproject is na Pixel en IEK het derde Luxemburgse project dat Atenor van de hand doet. De vastgoedgroep wil die extra middelen investeren in nieuwe projecten op de Luxemburgse vastgoedmarkt.

CGI betaalde reeds een eerste schijf van de overnameprijs. Als gevolg verhoogt Atenor zijn kas met 53 miljoen euro en daalt de schuld met 15,5 miljoen. De rest van het bedrag wordt betaald naarmate de werken vorderen. De bouwwerken kunnen onmiddellijk van start gaan. Daardoor zou het complex eind volgend jaar of begin 2009 in gebruik genomen kunnen worden.