handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

SLG breidt portefeuille uit

Posted by marcho on June 26th, 2007

Senior Living Group (SLG), eigenaar en beheerder van rusthuizen, verwacht dit jaar zes tot tien vestigingen over te nemen. Daardoor krijgt de groep 700 extra bedden. SLG is een dochter van Waterland Private Equity, dat nog drie andere Belgische bedrijven in zijn portefeuille heeft. SLG begon in Aartselaar met twee rusthuizen, maar beheert nu acht locaties met een capaciteit van 1.200 bedden en een omzet van 32 miljoen euro.

SLG richt zicht op kwalitatief hoogstaande huizen. Waterland Private Equity mikt ook op de vrijetijdssector en diensten die ondernemingen op particulieren inkopen, zoals de uitvaartgroep Sophia en de fitnessketen Health City. Health City is voortaan, na de overname van LA Gym en Sportopolis en de opening van tien nieuwe fitnessclubs, het nummer twee op de Belgische fitnessmarkt.

De rusthuizenmarkt in België telt 110.000 erkende bedden. De overheid controleert er een derde van via de OCMW’s. De christelijke organisatie Caritas is even belangrijk. De rest van de markt zit in privéhanden en is versnipperd. SLG is in dat laatste segment actief en focust qua accommodatie en zorg op kwalitatief hoogstaande huizen. Waterland heeft ook overnameplannen voor de uitgever Indicator en de orthopediespecialist Ortec, waarin het onlangs investeerde.