handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Cofinimmo investeert in rusthuizen

Posted by marcho on June 26th, 2007

De vastgoedbevak Cofinimmo investeert 105,9 miljoen euro in vijftien rusthuizen in Vlaams-Brabant en Antwerpen. De rusthuizen vertegenwoordigen na de transactie 9 procent van de totale activa van Cofinimmo. De transactie wordt gerealiseerd door de overname van Groep Van den Brande, eigenaar van negen rusthuizen en een grondreserve van 25 hectaren. Die grondreserve zal dienen voor de bouw of de uitbreiding van minstens zes rusthuizen.

De huidige rusthuizen tellen 809 erkende bedden en vertegenwoordigen een totale bovengrondse oppervlakte van 46 000 vierkante meter. Verder bekijkt Cofinimmo overnamedossiers voor een totaal van 1 miljard euro. Serge Fautré, gedelegeerd bestuurder van de vastgoedbevak, zegt dat dit kadert in het streven van Cofinimmo om een snellere groei te realiseren.

Volgens Fautré heeft Cofinimmo verder ook grote ambities in de sociale woningbouw. In het buitenland zal het bovendien ook niet bij het bod op het Luxemburgse Immo Croissance blijven. Cofinimmo is vandaag de 31ste vastgoedgroep van Europa. Dat is tien plaatsen lager dan vijf jaar geleden. Het is volgens Fautré noodzakelijk dat Cofinimmo de schaalvergroting in de vastgoedsector volgt.

Cofinimmo is ook gevraagd het vastgoed van Kinepolis te bekijken, maar Fautré zegt te twijfelen dat de filmmarkt gunstig zal blijven evolueren. Ook vreest hij dat een filmcomplex niet omgevormd kan worden tot een echt retailcentrum.