handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Cofinimmo op Antwerps Eilandje

Posted by marcho on June 26th, 2007

Vastgoedbevak Cofinimmo neemt een kantorenproject aan het Antwerpse Eilandje over. De investeringswaarde van het project bedraagt ongeveer 25 miljoen euro. Cofinimmo neemt alle aandelen over van de vennootschap Amca, eigenaar van een terrein aan de Noorderplaats. Op het terrein wordt een kantoorgebouw van ongeveer 10.000 vierkante meter gebouwd. Er komen ook 200 parkings.

Het gebouw vormt het sluitstuk van een groter project met kantoorgebouwen, luxe appartementen en een hotel. Cofinimmo denkt op het gebouw – de Avenue – een huurrendement tussen 6,1 en 7,11 procent te kunnen halen. Het gebouw zou opgeleverd worden in 2009. Dan zou Cofinimmo de vennootschap Amca ook effectief overnemen. Het complex is het sluitstuk van een groter project met kantoorgebouwen, luxe appartementen en een hotel.

Het gebouw, dat zeven verdiepingen zal tellen, zal volgens Cofinimmo functioneel en zeer modern zijn. “Het zal uitgerust zijn met alle geavanceerde technologieën en optimale energieprestaties garanderen,” aldus de vastgoedbevak. “De site is gelegen tussen het centrum van de stad en de haven en is zeer toegankelijk vanaf de Antwerpse Ring, de Waaslandtunnel en het centrum.”