handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Artexis wint gevecht rond Flanders Expo

Posted by marcho on May 20th, 2007

De Brusselse vakbeursuitbater Artexis en de Franse groep GLEvents hebben een einde gemaakt aan hun gevecht rond de overname van Flanders Expo in Gent. Daarbij werd overeen gekomen dat Artexis het minderheidspakket van GLEvents bij Flanders Expo overneemt. Artexis had al een meerderheid verworven in Flanders Expo, maar GLEvents heeft lange tijd gepoogd die transactie tegen te houden.

Artexis wou voor het beheer van het Gentse expocomplex een nieuw bedrijf oprichten, in samenwerking met het stadsbestuur van Gent, de Internationale Jaarbeurs voor Vlaanderen en het Oost-Vlaamse provinciebestuur. Minderheidsaandeelhouder GLEvents probeerde die transactie echter tegen te houden. De Franse groep heeft zijn verzet nu opgegeven en verkoopt zijn aandelenpakket aan Artexis.

Flanders Expo zal in een nieuwe maatschappij ingebracht worden waarin Artexis ook zijn Belgische vakbeursactiviteiten van Artexis Exhibitions en de vennootschap Mexico, uitbater van Antwerp Exo en Namen Expo, zal onderbrengen. Artexis heeft ook bekend gemaakt in ruil voor de toegeving door GLEvents zelf niet meer te protesteren tegen de toekenning van het beheerscontract voor het Brusselse Congrespaleis aan de Franse groep.