handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Greenbridge opent kenniscentrum Power Link

Posted by marcho on April 28th, 2007

In het wetenschapspark Greenbridge in Plassendale (Oostende) werd Power Link, een competentie- en kenniscentrum voor duurzame en hernieuwbare energie, opgericht. Power Link werd opgericht door Haven Oostende, de naamloze vennootschap Plassendale en de Universiteit Gent en moet inpikken op de nood aan een centraal aanspreek- en coördinatiepunt rond alternatieve energie.

Het wetenschapspark Greenbridge in Plassendale werd deels opgericht om een cluster van bedrijven te vormen die actief zijn op het vlak van duurzame en hernieuwbare energie. Daarin passen ook de activiteiten van Power Link, dat een uitgebreid databestand wil aanleggen met alle informatie, wetenschappelijke kennis, contacten en groene bedrijven. Power Link wil deelnemen aan Belgische en Europese projecten deelnemen en ze ondersteunen.

Het wetenschapspark Greenbridge werd begin vorig jaar geopend en is een initiatief van de naamloze vennootschap Plassendale, de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen, de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende en de Gentse Universiteit. Het wetenschapspark moet uitgroeien tot een bedrijvenzone met verschillende onderzoeks- en kennisintensieve hightech-ondernemingen.

Het eerste bedrijf dat zich in het wetenschapspark vestigde, was MethaPharma, dat zich specialiseert in de commercialisering van farmaceutische voedingssupplementen. Daarna volgde onder meer ook Viacat, een spin-off van de Universiteit Gent die zich specialiseert in katalysatoren. Ook het investeringsfonds Amandine en het Innovatiecentrum West-Vlaanderen zijn er actief.