handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Cit Blaton mikt op Luxemburg

Posted by marcho on April 28th, 2007

De Belgische bouwgroep Cit Blaton wil de volgende jaren zijn activiteiten in Luxemburg uitbreiden. Daarvoor werd het dochterbedrijf CBL opgericht. Door de overname van het failliete Luxemburgse bouwbedrijf Carlo Giorgiotti kon de groep zich meteen in de top vijf van de Luxemburgse bouwbedrijven nestelen. Ook de 200 werknemers van Carlo Giorgiotti werden overgenomen.

Cit Blaton is al ruim anderhalve eeuw actief op de Belgische bouwmarkt, maar is sinds 1996 ook actief in het Groothertogdom Luxemburg. Het pas opgerichte dochterbedrijf CBL is gespecialiseerd in bouwwerken en civieltechnische activiteiten. Cit Blaton realiseerde het voorbije jaar een omzet van 15 miljoen euro, maar wil dat op een termijn van vijf jaar doen stijgen tot minstens 40 miljoen euro.

Cit Blaton werkte in Luxemburg samen met Carlo Giorgetti, een lokale partner. Die werd in oktober van vorig jaar echter failliet verklaard, terwijl de twee partijen samenwerkten aan het K2-project. Het was belangrijk voor de reputatie van Cit Blaton dat het project van de klant vlot kon worden voortgezet. Daarom werd beslist om de activiteiten van Carlo Giorgiotti over te nemen en de 200 werknemers van het failliete bedrijf bij CBL onder te brengen.

CBL haalde onlangs ook enkele belangrijke bouwcontracten binnen, zoals de Belval Plaza 1, het domein Green Park in Bofferdange en het President-gebouw van de Belgische vastgoedmaatschappij Atenor op het plateau van de Kirchberg. CBL zit bovendien in de eindfase voor een gebouw dat zal worden betrokken door het Zwitserse UBS. Met Zürich en New York wordt dit één van de drie grote centra van die financiële groep.