handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

WDP investeert in Franse projecten

Posted by marcho on April 28th, 2007

Vastgoedbevak Warehouses De Pauw (WDP) investeert 35 miljoen euro in twee nieuwe projecten in Noord-Frankrijk. Daarvoor werd een overeenkomst afgesloten met Van Maercke Immo France. Met deze investering verdubbelt WDP zijn Franse activiteiten. De nieuwe vastgoedprojecten liggen in Seclin en Libercourt, twee gemeenten ten zuiden van Rijsel. De bouwprojecten zouden in de tweede helft van volgend jaar moeten opgeleverd worden.

Met deze twee extra projecten komt het totale investeringsprogramma van WDP, gespecialiseerd in logistiek vastgoed, voor 2007 en 2008 op een totaal bedrag van bijna 100 miljoen euro en een oppervlakte van 217.000 vierkante meter. De investeringen moeten er volgens WDP voor zorgen dat de operationele winst vanaf volgend jaar gevoelig zal toenemen.

De vastgoedbevak heeft ook plannen onthuld om nog voor deze zomer ook naar Oost-Europa te trekken. Daarbij wordt vooral gekeken naar de Slowaakse en Roemeense markt. Slowakije is volgens WDP interessant omdat het land centraal gelegen is en tot de kleinere landen van Europa behoort. Daardoor kan WDP er naar eigen zeggen snel een grote speler worden. Anderzijds is Roemenië onontgonnen terrein, wat mogelijkheden biedt voor snelle starters.