handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Banimmo werkt aan beursintroductie

Posted by marcho on April 28th, 2007

Vastgoedgroep Banimmo werkt aan een beursintroductie. De details en de timing van de operatie zijn nog niet bekend, maar het bedrijf zou wel opteren voor de Eerste Markt van Euronext Brussel. Banimmo is gespecialiseerd in de renovatie en de herpositionering van gebouwen die minder populair zijn geworden. Banimmo maakte alvast bekend niet als een vastgoedbevak naar de beurs te willen gaan.

Banimmo is voor 69 procent eigendom van de Franse vastgoedgroep Affine en heeft op dit ogenblik 300 miljoen euro vastgoed in eigendom. De bekendste gebouwen uit de Banimmo-portefeuille zijn de Brusselse Brouckèretoren en het Atlantic House aan de Noorderlaan in Antwerpen. Naast kantoren bezit Banimmo ook een reeks winkels, hotels en congresinfrastructuur.

Banimmo realiseerde vorig jaar een nettowinst van 17,8 miljoen euro, onder meer dankzij de verkoop van gebouwen. Affine geeft voorlopig geen verdere details over de beursplannen van Banimmo. Wel werd opgemerkt dat Banimmo zeker niet onder de vorm van een vastgoedbevak naar de beurs gaat. Een vastgoedbevak geeft weliswaar een aantal fiscale voordelen, maar heeft ook een aantal strikte voorwaarden waaraan voldaan moet worden.