handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Cofinimmo investeert 180 miljoen

Posted by marcho on April 28th, 2007

Vastgoedbevak Cofinimmo wil nog voor deze zomer voor meer dan 180 miljoen euro investeren. De bevak heeft daarbij zowel rusthuizen als kantoorgebouwen op het oog. Dat maakte de vastgoedbevak bekend naar aanleiding van de presentatie van zijn kwartaalresultaten. Onder meer wordt er onderhandeld over de overname van het RTL-gebouw.

Cofinimmo haalde tijdens het eerste kwartaal 23,1 miljoen euro winst uit zijn huurinkomsten. Dat is 13,8 procent minder dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. De daling is te wijten aan de lagere huurinkomsten. Die bedroegen 34 miljoen euro, tegenover 34,6 miljoen euro vorig jaar. Bovendien bedroegen de financiële lasten 11,2 miljoen euro. Dat is 3 miljoen euro meer dan het jaar voordien.

De vastgoedbevak boekte wel 39,6 miljoen euro winst op zijn portefeuille, onder meer dankzij 15,6 miljoen euro winst op de verkoop van het Brusselse kantoorgebouw De Ligne. Vorig jaar was dat 4 miljoen euro. Cofinimmo heeft momenteel een vastgoedportefeuille die 2,2 miljard euro waard is. De bezettingsgraad van de portefeuille bedraagt 94,88 procent. Het aandeel van de rusthuizen bedraagt op dit ogenblik 4 procent, maar dat moet op korte termijn opgetrokken worden tot 10 procent.