handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Codic bouwt Atlantis-kantorenproject

Posted by marcho on April 28th, 2007

De internationale vastgoedpromotor Codic bouwt in Sint-Agatha-Berchem een nieuw kantorencomplex. Het gaat om het Atlantis-project, een gemengd vastgoeddossier van 40.000 vierkante meter. Sint-Agatha-Berchem hoopt dat het project 230 nieuwe inwoners zal opleveren en 1.600 banen kan creëren. Het appartementsgedeelte van Atlantis is al voor 95 procent verkocht.

Atlantis komt aan de Keizer Karellaan, die de voorbije jaren veel van haar prestige heeft verloren. Het nieuwe project moet voor een ommekeer zorgen. Omwille van de uitzonderlijke locatie op een ideale plek tussen de ring en het centrum van Brussel, wordt gehoopt dat men niet geconfronteerd zal worden met een grote leegstand, waar de Brusselse kantorensector door wordt geplaagd. Codic raamt de investering in het project op ongeveer 90 miljoen euro.

De eerste plannen voor Atlantis dateren van 1998, maar er kwam pas schot in het dossier toen de stationswijk van Sint-Agatha-Berchem werd omgevormd tot een gebied van gewestelijk belang. In 2005 werden de gronden voor het project verworven om er een gemengd project van 40.000 vierkante meter neer te zetten. Het omvat 31.000 vierkante meter kantoorruimte met 446 parkeerplaatsen en 77 appartementen met 101 parkeerplaatsen.