handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Veel vraag naar appartementen Kattendijkdok

Posted by marcho on April 22nd, 2007

Het Antwerpse stadsbestuur heeft een voorwaardelijke toestemming gegeven voor de bouw van twee woontorens aan het Kattendijkdok. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in de toekomstplannen voor het Antwerpse Eilandje. In totaal komen er zes woontorens. Een appartement kost wel minstens 140.000 euro, maar de prijs van een penthouse kan oplopen tot 2,3 miljoen euro.

Het Antwerpse stadsbestuur heeft een goedkeuring verleend aan de bouw de eerste twee van woontorens aan de Westkaai. De bouwvergunning wacht nu alleen nog op het akkoord van het Vlaamse gewest, met een bindend advies van Ahrom (Administratie Huisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu). Projectontwikkelaar Project² hoopt nu snel de vergunning te krijgen, zodat het na de bouwvakvakantie kan beginnen.

Als de werkzaamheden vlot verlopen, kan het eerste gebouw tegen de lente van 2009 klaar zijn. De torens hebben een basis van 400 tot 600 vierkante meter. Ze zijn 55 meter hoog en tellen 16 verdiepingen. Het stadsbestuur opteerde gericht voor ranke torens, want daardoor kan het zicht op de Schelde en het Kattendijkdok grotendeels open blijven en blijft er ook veel open wandelruimte over.

Het project is een realisatie van de naamloze vennootschap Kattendijk, een samenwerking van onder meer Project², KBC en 3D. De eerste twee torens werden ontworpen door het Zwitserse bureau Diener&Diener Architecten. Twee andere werden getekend door het Londense David Chipperfield, terwijl de twee laatste van de hand zijn van Gigon&Guyer uit Basel. De omgeving werd uitgetekend door de Franse landschaparchitect Desvinge.

De benedenverdiepingen worden ingenomen door commerciële ruimte, met winkels, horeca en diensten. De vraag naar de appartementen aan het Kattendijkdok is volgens de ontwikkelaars bijzonder groot. Op dit ogenblik is al 15 procent van het aanbod verkocht.