handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Ghent Marriott opent zijn deuren

Posted by marcho on March 25th, 2007

Aan de Korenlei in Gent heeft het Marriott Hotel zijn deuren geopend. Het is het tweede viersterrenhotel van Gent en telt 150 kamers, waarvan één presidentiële suite, negen junior suites en drie suites die in de gerestaureerde 16de-eeuwse huizen zijn ondergebracht. Architect is Willy Verstraete, die onder meer ook instond voor het Vlaams Parlement, het Novotel en de renovatie van de Handelsbeurs.

Het hotel is honderd procent rookvrij. “Dit is een Amerikaanse keten en op korte termijn zullen ook de andere hotels hiernaar evolueren,” aldus de uitbaters. Verder wordt aangestipt dat men het concept van het Marriott nergens anders in het hart van Gent aantreft. Het hotel wil zowel de zakenman als de cultuurtoerist aantrekken, maar zegt zich niet te richten op busladingen massatoeristen.

De uitbaters voeren aan dan het hotel zich ook op de Gentenaar zelf wil richten. Het restaurant Korenhuis en de loungebar staan ook open voor niet-hotelgasten, net zoals de lobby. Het Korenhuis heeft een jonge chef-kok die in prestigieuze hotelkeukens van Londen en Zuid-Afrika heeft gestaan. Daarnaast staan er ook zeven vergaderzalen ter beschikking.