handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Den Haag start bouw Nautisch Centrum

Posted by marcho on March 25th, 2007

Eind deze maand wordt in Den Haag gestart met de bouw van de eerste fase van het Nautisch Centrum. De Jachtwerf is een maritiem bedrijfsverzamelgebouw, bestaande uit watersport gerelateerde bedrijven en winkels. Het is de eerste fase uit een zeil- en leisure project dat in twee fases gerealiseerd wordt.

“Grofweg bestaat het plan voor het Nautisch Centrum uit vier delen,” benadrukte projectontwikkelaar Jean-Paul Malherbe al eerder. “Het oude hellingbedrijf willen we ombouwen tot een echte jachtwerf; een plek waar wordt gewerkt, omringd door kleine bedrijven die te maken hebben met de watersport. Ook de Koninklijke Nederlandse Watersport Vereniging wil er gaan zitten en er komen betere faciliteiten voor de passanten.”

Daarnaast zijn er twee grote gebouwen met 170 hotelappartementen. “Daarbij gokken we niet alleen op toeristen, maar ook op de mensen die bijvoorbeeld een maand aan de slag moeten bij Shell. Want een maand op een hotelkamer houdt niemand uit. Men wil toch iets meer.” Alles bij mekaar zou het project ongeveer 200 banen opleveren.” Het gaat daarbij om banen in de horeca en de schoonmaak, waardoor vooral laaggeschoolden aan de slag zouden kunnen.