handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Europa bouwt meer dan 500 hotels

Posted by marcho on March 25th, 2007

Europa wordt overspoeld door een nieuwbouwgolf in de hotellerie. Na jaren van bescheiden groei profiteert Europa volgens het Amerikaanse bureau Lodging Econometrics van de expanderende wereldeconomie. De beschikbaarheid van investeringskapitaal is volgens de groep zonder voorgaande. De bloeiende toeristische industrie raakt bovendien op toeren.

Lodging Econometrics heeft in veertig Europese landen 513 hotelprojecten met 93.669 kamers in kaart gebracht. In 59 procent van de gevallen is de bouw al gestart. De volgende twaalf maanden wordt begonnen met nog eens 137 projecten met 26.989 kamers. In Europa heerst volgens Lodging Econometrics een attractief investeringsklimaat. Dat stimuleert tot sterke bouwactiviteiten.

Bovendien nemen de bezettingsgraden toe. De kamerprijzen stijgen. In veel belangrijke markten is een gebrek aan kamers ontstaan. De grootste bedrijvigheid in de hotelbranche tekent zich af bij in Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Spanje. Met 147 projecten in voorbereiding toont Groot-Brittannië zich het actiefste, onder meer met het oog op de Olympische Spelen van 2012.