handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Intervest Retail wil portefeuille verdubbelen

Posted by marcho on March 25th, 2007

Intervest Retail wil op termijn zijn portefeuille uitbreiden tot 500 miljoen euro. Dat meldt de vastgoedbevak, die gespecialiseerd is in het beheer van winkelpanden, in zijn jaarbrochure. Eind vorig jaar had eind vorig jaar voor 281 miljoen euro gebouwen in portefeuille. Het belangrijkste onderdeel van de bevak wordt gevormd door het Factory Shopping Center in Messancy (Luxemburg).

In Messancy is een winkelcentrum uitgebouwd waar kledij die einde reeks is of licht beschadigd is, met belangrijke kortingen worden verkocht. Het Factory Shopping Center heeft een waarde van 29,4 miljoen euro, 10,6 procent van de totale portefeuille van Intervest Retail. Het gebouw zorgt echter ook voor de nodige problemen, want vorig jaar moest voor het complex een waardevermindering van 8,5 miljoen ingeschreven worden.

Het centrum heeft immers een onvoldoende omzet en krijgt ook minder klanten over de vloer dan oorspronkelijk was gehoopt. Daardoor liggen de huren ook lager, terwijl de marketing van Intervest Retail zware financiële instellingen vergt. Een verkoop van het complex is dan ook niet uitgesloten. Intervest Retail zegt in de toekomst vooral te willen groeien met doelgerichte investeringen.