handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Befimmo werkt aan kapitaalverhoging

Posted by marcho on March 25th, 2007

Befimmo wil de volgende maanden een kapitaalverhoging doorvoeren van 200 miljoen euro tot 250 miljoen euro. De kapitaalverhoging zou tegen het begin van de zomervakantie moeten afgerond zijn. De vastgoedbevak, de tweede grootste van België, wil het extra geld gebruiken om zijn schuldgraad af te bouwen. Die kende vorig jaar een sterke groei door de overname van Fedimmo.

Een vastgoedbevak mag een maximale schuldgraad van 65 procent hebben. Befimmo zit op dit ogenblik aan 62 procent en wil die terugschroeven tot ongeveer 50 procent. Een definitief bedrag over de kapitaalverhoging zal in de nabije toekomst bekend gemaakt worden. Gehoopt wordt dat alles tegen het begin van de zomer afgerond zal kunnen worden.

Befimmo werd eind vorig jaar door de federale overheid geselecteerd om een belang van 90 procent in Fedimmo te nemen voor 576 miljoen euro, waardoor de schuldgraad steeg tot 62 procent. De kapitaalverhoging en herfinanciering moeten die opnieuw richting 50 procent brengen, zodat de bevak kan ingaan op nieuwe kansen. De overheid plant immers een nieuwe zogenaamde Fedimmo-verrichting om de begroting kunstmatig in evenwicht te helpen houden.