handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Leasinvest wil meer winkelpanden

Posted by marcho on March 25th, 2007

De portefeuille van vastgoedbevak Leasinvest Real Estate moet op termijn voor 20 procent bestaan uit winkelpanden. Dat heeft gedelegeerd bestuurder Jean-Louis Appelmans gezegd naar aanleiding van de presentatie van de halfjaarcijfers van Leasinvest. Op dit ogenblik vertegenwoordigt de retailsector met een waarde van 35 miljoen ongeveer 7 procent van de totale portefeuille. Het grootste gedeelte wordt ingenomen door kantoorgebouwen (74 procent).

Daarnaast zijn er ook nog logistieke en semi-industriële gebouwen (19 procent). Op het vlak van winkelpanden bezit Leasinvest op dit ogenblik onder meer het Brixton Business Park in Zaventem en twee supermarkten in Luxemburg. Voor de uitbreiding wordt vooral gedacht aan baanwinkels. Er zijn volgens de vastgoedbevak nu eenmaal niet zoveel shoppingcentra in Belgie. Maar om de groeidoelstellingen te bereiken moet Leasinvest naar eigen zeggen winkelportefeuilles overnemen. “Wanneer men op eigen houtje baanwinkel na baanwinkel overneemt of start duurt het veel te lang eer men een kritische massa bereikt,” wordt er opgemerkt.

Leasinvest zag zijn nettowinst verbuddelen tot 17,9 miljoen euro, dankzij 9 miljoen euro meerwaarden op zijn portefeuille. De huurinkomsten klommen 81,5 procent tot 17 miljoen euro en de nettowinst verdubbelde naar 17,9 miljoen euro dankzij 9 miljoen euro meerwaarden op de portefeuille. De forse stijging was in belangrijke mate te danken aan de overname van Dexia Immo Lux (Leasinvest Immo Lux) en een deel van de vastgoedportefeuille van de Extensa groep. Naast de overnames, was er ook een verdere stijging van de bezettingsgraad tot 97 procent.