handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Brussel maakt kans op eigen Twin Towers

Posted by marcho on March 17th, 2007

Het architectenbureau M.&J.-M. Jaspers is van plan om aan de Europese wijk in Brussel twee gigantische torens van 200 tot 250 meter hoog te bouwen. Op die manier wil het architectenbureau naar eigen zeggen voor de Europese Unie in Brussel een eigen landmark creëren.

In de torens zouden de Europese diensten kunnen gecentraliseerd worden. Een aantal van die departementen liggen immers nog verspreid over de Brusselse Leopoldwijk. De vrijgekomen plek zou vervolgens gebruikt kunnen worden voor residentieel wonen. De torens zouden opgericht worden op gronden van de Europese Unie, Atenor en Dexia.

Een definitief ontwerp moet echter pas over drie jaar verwacht worden.