handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Ecofeestival rond duurzaam wonen

Posted by marcho on March 11th, 2007

Op zondag 22 april organiseert Kamp C, het Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen van de provincie Antwerpen in Westerlo de milieuhappening Ecofeestival. Daar kan het publiek kennis maken met een aantal facetten van duurzaam bouwen. Tevens krijgen de bezoekers er optredens voorgeschoteld van Axl Peleman, Yevgueni en Fixkes. De toegang tot het Ecofeestival is gratis.

Kamp C organiseert jaarlijks een festival rond duurzaam wonen. In het vroegere militaire complex kan de bezoeker voor informatie over ecologie in de bouw terecht op allerlei infostands. Op de bouwbeurs worden duurzame materialen, producten en technieken voorgesteld. Daarbij zijn er ook een aantal rondleidingen voorzien, waarbij bouwprojecten op het domein nader zullen worden toegelicht.

De gemeentebesturen van Olen, Herentals en Westerlo brengen tijdens het festival praktische informatie over subsidies rond duurzame bouwprojecten. Daarnaast stellen de bedrijven Biohome en Ecohome, die op dit ogenblik op het bedrijventerrein hun vestiging aan het optrekken zijn, hun werking voor. Het Solarteam stelt een schaalmodel voor van een auto op zonnekracht.

Daarnaast is er ook een biomarkt voorzien waar de bezoekers allerlei biologische producten kan proeven en kopen en kan er ook deelgenomen worden aan allerlei workshops. Er wordt ook biologische wijn geschonken. Tevens is er een vertoning voorzien van ‘An Inconvenient Truth’, de film van de gewezen Amerikaanse vice-president Al Gore.

Het Ecofeestival start om 11 uur en loopt tot 21 uur. De biomarkt duurt van 11 uur tot 17 uur. Rondleidingen zijn voorzien tussen 11 uur en 15.30 uur. De muziekoptredens beginnen om 16 uur met de Fixkes, gevolgd door Axl Pelemal (17.45 uur) en Yevgueni (19.30 uur). Kamp C bevindt zich aan de Britselaan 20 in Westerlo.