handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Bezoekers Batibouw hebben concrete plannen

Posted by marcho on February 25th, 2007

Twee op de drie bezoekers van de bouwbeurs Batibouw op de Heizel hebben plannen om te bouwen of te renoveren. Nog eens 19 % wil zijn woonst opnieuw inrichten. Dat blijkt uit een enquete die de organisatoren van Batibouw vorig jaar hebben gehouden bij hun bezoekers.

Amper 15 procent van de bezoekers bleek helemaal geen plannen te hebben. De helft van de ondervraagden was tijdens zijn bezoek al bezig met de bouwwerken, terwijl 28 procent daar binnen het jaar mee wou starten en 14 procent bouwplannen had binnen de drie jaar. Toch bleek dat slechts 22 procent van de bezoekers tijdens de beurs zelf een bestelling te plaatsen, terwijl 58 procent dat overwogen had.

Van de bezoekers kwam 58 procent uit het Vlaanderen, 32 procent uit Wallonië en 10 procent uit Brussel. Ook de exposanten zijn hoofdzakelijk Belgisch. Slechts 12 procent van hen komt uit het buitenland. Batibouw wordt vooral bezocht door het grote publiek. De beurs trok vorig jaar Batibouw 369.178 bezoekers. Dat is een stijging met 6 procent. Daarvan kwamen er 72.000 bezoekers uit de professionele sector. Dat was een stijging met 3 procent. Slechts 4 procent van de professionele bezoekers kwam uit het buitenland.