handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Vico Magistretti overleden

Posted by marcho on September 20th, 2006

Dinsdag is de Italiaanse ontwerper Vico Magistretti overleden. De man werd 85 jaar oud. Magistretti geldt als een ontwerper die van grote betekenis was voor het Italiaanse ontwerp in de periode na de Tweede Wereldoorlog. Een aantal van zijn ontwerpen behoort tot de collectie van het Museum of Modern Art in New York.

“Door het overlijden van Vico Magistretti verliest het Italiaanse design een van zijn voorvechters,” benadrukte de Italiaanse minister van cultuur Francesco Rutelli van Cultuur. Magistretti werd in 1920 in Milaan geboren. Na zijn opleiding tot architect, ging hij eerst bij zijn vader aan de slag. Begin jaren zestig begon hij zijn loopbaan als ontwerper. Hij werkte voor gerenommeerde bedrijven als Asko, Artemide, Cassina en Rosenthal.

Volgens de krant La Repubblica was Magistretti de architect van de simpele dingen. Bekende creaties zijn de Atollo-lamp en de Maralunga-zetel. Ook andere ontwerpen van Magistretti behoren tot de designklassiekers. Hij kreeg voor zijn werk bovendien een groot aantal belangrijke prijzen.